QR codes in uw eigen huisstijl

DYNAMISCH en STATISCH

Vergroot de aandacht met gepersonaliseerde QR codes.

Statisch of Dynamisch?

Er zijn twee soorten QR codes. Statisch en dynamisch.

Een statische code krijgt bij het genereren alle informatie opgeslagen in de code. Deze staat dus vast en is niet meer te wijzigen. Een statische code blijft altijd werken, zolang het doel intact blijft. Een statische code bestaat vaak uit veel meer blokjes dan een dynamische QR code.

Een dynamische code is achteraf aan te passen. De QR code gaat altijd via een platform waar bepaald wordt wat de code moet doen. Dat kan een eenvoudige link zijn, maar ook een complete landingspagina met alle contactgegevens en meerdere links naar webpagina’s of socials. Ideaal voor op drukwerk, banners, brochures en dergelijke. De inhoud is eenvoudig te updaten naar nieuwe info. Een dynamisch code heeft minder blokjes en geeft zo meer mogelijkheden voor het personaliseren en design. Ook de scanners en camera’s van de smart phones en tablets scannen een dynamische, dus kleinere, code makkelijker.

Daarnaast is een dynamische code ook meetbaar. Dat kan veel commerciële informatie geven. We kunnen zien hoe vaak, waar en wanneer de QR code gescand is. Dat gaat in de vorm van een abonnement en is optioneel. QRazy verzorgt het meetrapport per code. U kunt dat dan analyseren en de nodige informatie uit halen.

statisch of dynamisch logo qrazy